Rgg8gc5xqbtnssqwikso

Bli den förälder du vill vara!

Funka med adhd - webbkurs

Hur är din vardag?

Jag har barn med adhd och jag vet att det ofta är slitsamt. Vi föräldrar till barn med särskilda behov får särskilda behov själva. Vi har barn som utmanar, barn med hetsigt humör och total oförmåga att få till en struktur i vardagen. Men våra barn är också kreativa, kärleksfulla och glada.

Och vi älskar dem för det.

Vi vill räcka till som föräldrar, matcha deras behov så att de kan växa upp och få tillgång till alla sina styrkor. Men de gör det inte alltid så lätt för oss. De har ingen ondskefull önskan om att göra vardagen så jobbig som möjlig men ibland blir det svårt. Konflikterna avlöser varandra och det är lätt att känna sig maktlös som förälder. Plötsligt står man där och skriker "SLUTA SKRIKA!" och känner att man inte är bättre än barnet. Jag vet för jag har varit där så många gånger. Men jag har också hittat ett bättre sätt. Och det vill jag dela med mig av.

Det finns lösningar för det här. Det innebär inte att allt kommer att gå som en dans på rosor men det kommer att gå lättare. Och du äger lösningen. För det kommer an på dig och du kan få insikter och metoder som gör er vardag smidigare. Det kräver ingen särskild utrustning eller lång utbildning. Men det kräver dig och din vilja att lära nytt och göra nytt.

Och vi vill hjälpa dig. Jag och Ulrika Gill, pedagog med lång erfarenhet av att jobba med barn med särskilda behov, har satt ihop våra bästa tips. Smidigt och lättillgängligt.

Ge dig själv chansen att bli den förälder du vill vara. I den här webbkursen kommer du att lära dig hur du kan få en bättre vardag med färre konflikter och mindre tjat. Passar dig som har barn i yngre åldrar. Genom att se korta filmer och lyssna till presentationer får du mer kunskap om hur ditt bemötande kan göra skillnad och tips om konkreta metoder du kan använda. Du ges också tid till reflektion kring ditt eget föräldraskap.Tillsammans med de andra kursdeltagarna får du tillgång till en sluten grupp på Facebook, där ni kan utbyta erfarenheter och lära av varandra. En gång i veckan finns även vi tillgängliga i gruppen, för att delta i diskussioner och besvara dina frågor.

Teman i kursen

Att sätta mål som förälder

Livet rullar bara på och man reflekterar sällan över hur man vill vara som förälder. Om man vill bli bättre som förälder behöver man bestämma sig för vad man vill och träna på det. Med hjälp av några enkla metoder kan du sätta igång direkt.

Beteende och bemötande

Vi lägger mycket fokus på barnen och barnens beteende. Men hur är det med oss föräldrar? Hur kan vi genom att förändra vårt bemötande slippa bråk och nå fram med våra budskap på ett bättre sätt? I det här avsnittet får du många tankeställare och tips för hur just du kan arbeta med ditt bemötande.

Visualisera som metod

Ibland känns det som att det vi säger inte når fram. Vi upprepar gång på gång utan resultat. Hur kan vi nå fram? Genom att visualisera! Här går vi bland annat igenom ritprata som metod, sätt att tydliggöra abstrakta saker som tid och diskuterar vikten av att förbereda.Så ge dig själv förutsättningar att bli den förälder du vill vara. Det är inte långt borta men ibland behöver vi en guide och lite stöttning för att få till den förändring vi önskar. I den här kursen får du både teori, praktiska tips och en möjlighet att höra andras erfarenheter. Vi som har barn med adhd behöver ha en rätt stor verktygslåda för att få vardagen att fungera men vi behöver inte komma på allting själva. Vi kan lära varandra och lära av varandra. Här har du chansen att både få och ge inspiration.


Du har allt att vinna på att satsa på ditt föräldraskap. Du ökar din känsla av kontroll. Ditt barn får bättre förutsättningar och familjen ett större lugn. För det är viktigt att vi föräldrar orkar. Våra barn är beroende av att vi gör det. Därför behöver du få förhållningssätt och verktyg som fungerar och gör att du orkar.


Anmäl dig före 20 mars och få 30 % rabatt! Du betalar 836 kr (ord pris 1 195 kr).


Bonusar för dig som går kursen

Vi vill dela med oss av det vi har! Förutom webbkursen, uppdrag och facebookgruppen får du även två bonusar.


Hör min historia online i föredraget "Väl fungerande vardag med barn med adhd!"

Värde 149 kr men nu helt gratis för dig!


Få den uppskattade e-boken "Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger!"

En bok full av vardagstips från både hem och förskola. Värde 150 kr helt utan extra kostnad.Ta chansen och häng på den här omgången av föräldrakursen "Bli den förälder du vill vara!"

Vi guidar dig till en väl fungerande vardag!

Varmt välkommen!

Jill Nyqvist & Ulrika Gill


Din instruktör


Jill Nyqvist och Ulrika Gill
Jill Nyqvist och Ulrika Gill

Jill Nyqvist är förälder till barn med adhd. Hon har jobbat med att skapa de bästa förutsättningarna för sin son att få tillgång till sina styrkor. Det har varit en lång och krokig resa med både med- och motgångar. Under åren har hon haft ett väl fungerande samarbete mellan hem och skola.

Ulrika Gill är pedagog med lång erfarenhet av att jobba med barn med särskilda behov. Hennes vardag har under många år bestått av att använda bemötande och pedagogiska metoder för att stödja elever i olika åldrar. En av hennes absoluta superkrafter är att nå fram genom att visualisera för både sig själv, föräldrar och elever.


Vanliga frågor


Om jag inte blir nöjd?
Upptäcker du efter att ha gått hela kursen att den inte var rätt för dig så får du hela summan tillbaka! Inga problem! Vi vill att du ska vara nöjd.
När börjar och slutar kursen?
Kursen startar den 3 april och håller på i fyra veckor. Efter det har du tillgång till allt material fram till den 3 juni.
Jag har svårt att passa tider, hur funkar det då?
Inga problem! Fördelen med en webbkurs är att du kan göra den precis när det passar dig. Kvällar, tidiga morgnar eller helg spelar ingen roll. Du loggar in när det passar dig.
Om jag blir avbruten, vad händer då?
Ja det är lätt hänt! Det händer ingenting. Du kan när som helst stoppa en film, spola tillbaka eller börja igen. Allt material ligger i kursportalen under perioden och är tillgängligt för dig när du behöver det.
Om jag inte hinner klart?
Hinner du inte titta på filmerna eller göra uppdragen under de veckor som kursen går så är det ingen fara. Du har tillgång till allt material en hel månad till!
Måste jag göra den på datorn?
Dator går bra men du kan lika gärna göra den på surfplattan eller mobilen.
Har inte så mycket tid, är kursen omfattande?
Vi har gjort filmerna korta för att de ska vara lätta att ta till sig. Vårt mål är att du ska få så mycket som möjligt med dig utan att behöva lägga så mycket tid.
När får jag tillgång till mina bonusar?
Direkt när du anmält dig kommer du in på portalen och där ligger både boken och onlineföredraget.
Jag är dålig på teknik, funkar det ändå?
Du behöver inte vara tekniskt kunnig. När du loggat in så kommer du att se på ett enkelt sätt hur du ska göra för att se de olika avsnitten. Får du problem så hör av dig!

Börja nu!