Fa8ifz4ftqaqyuwnn1st

Medledarskap i förändring

Må bra och prestera bra i förändring!

   Kolla in gratis!   Anmäl till kursen
 

Digitalisering på gång på jobbet? Svårt?

Är du ansvarig för en grupp som ska införa digitala rutiner? Det kan vara säljarna som ska hantera ett crm-system eller digitala offerter, handläggare som ska få ett nytt it-stöd eller chefer som ska leda mer digitalt.

Upplever du att det är svårt att implementera de digitala arbetssätten? Att medarbetarna gärna hänger kvar i pappersofferter, blanketter och pärmar? Att var den som ska leda en förändring i hyperfart är tufft. Jag har upplevt så många gånger hur svårt det kan vara att ändra sina vanor. Därför har jag tagit fram den här kursen. Det är inte en kurs som berättar hur du ska göra för att leda i förändring. Det är en kurs som ger dina medarbetare verktyg för att leda sig själva i förändring.

Med korta filmer och övningar får dina medarbetare:

  • Insikter i vad som händer på insidan när de ställs inför en förändring så att de kan bättre förstå sina egna reaktioner.
  • Kunskap om hur de bättre kan kommunicera med sina kollegor.
  • En påminnelse om vad som är ett gott medledarskap, vilket ansvar de har som anställda och vilka val de har att själva göra. För ibland är det rätta valet att välja att inte delta, att söka ett nytt jobb.

Genom att alla går kursen samtidigt så kommer ni att få ett gemensamt språk att prata om de utmaningar som ni ställs inför. Ni kommer att kunna kommunicera bättre och det leder till att ni mår bättre och kan prestera bättre.

Med hjälp av uppgifterna som finns i kursen kommer du att kunna skapa nya insikter och större samsyn inom din arbetsgrupp. Det kommer att göra att ni snabbare kan ta er igenom förändringen och bli effektiva igen. Få jobbet gjort med hög energi och skön stämning.

Den här kursen kommer att göra ditt jobb att leda i förändring lättare. Du får mer energi kvar att göra andra viktiga saker både på jobbet och hemma. Och det kommer att göra att dina medarbetare mår bättre och presterar bättre på jobbet.


Din instruktör


Jill Nyqvist
Jill Nyqvist

Jag vill vara med och rädda världen! Jag tror att alla människors insatser gör skillnad och jag vill stödja den resan!


Jag har arbetat med som chef över tio år i verksamheter i konstant förändring. Jag har erfarenhet av arbetsgrupper som har hanterat förändring mycket bra och av de grupper som haft stora utmaningar. Som ansvarig för en organisation i ständig förändring har det ställts stora krav på mig och min förmåga att leda mig själv för att kunna leda andra.

Att vara chef är att vara i ett serviceyrke. Mitt viktigaste uppdrag är att skapa goda förutsättningar för medarbetarna att göra sitt jobb så bra som möjligt. Ibland är det lätt och ibland är det mycket svårt. Det har krävt att jag har behövt utveckla min förmåga att leda mig själv för att kunna vara en bra chef. Men förmågan att leda sig själv är inget du föds med utan färdigheter du kan träna och utveckla. Sedan jag fick barn med adhd så har min förmåga att leda mig själv i svåra situationer stärkts än mer. Mina erfarenheter från en utmanande vardag både på jobbet och hemma vill jag dela med dig för att du ska kunna må bra och prestera bra i alla delar av livet.


Erbjudande
- föredrag om en väl fungerande vardag med barn med adhd och ett gott samarbete mellan hem och skola,
- driver podden Funka med adhd-Jill&Gill och
- säljer boken Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger. Skapar även
-webbkurser om Medledarskap i förändring och Hur får man det att funka med adhd? Verktyg för pedagoger och föräldrar

För övrigt gillar jag en god utmaning både på jobbet och fritiden. Tränar gärna och ofta: löpning (galet dåligt på det men kämpar på), grym på gym och så det senaste: mountainbike i skogen. Så kul!

Jill Nyqvist 070-799 82 29 eller jill@explain.se


InnehållVanliga frågor


Vem är kursen till för?
Den är för dig som chef för en arbetsgrupp som ska gå igenom en förändring eller som är i förändring och du vill förbättra deras förmåga att leda sig själv i förändring. Du ser medarbetarna som den viktigaste tillgången i företaget och vill utveckla deras förmåga att möta förändringar. Det kommer få dem att både må bättre och prestera bättre.
Jag vill ha en faktura istället
Om du vill betala med faktura så kan du lägga din beställning till jill@explain.se Jag kommer då att skicka inloggningsuppgifter till dig och dina medarbetare samt en faktura på aktuellt belopp.
Vad ger kursen för nytta?
En förändring som inte blir implementerad för att de nya rutinerna inte följs är en dyr förändring. Både för att arbetet blir ineffektivt men också i värsta fall för att medarbetare blir sjuka. Kursen gör att ni snabbare kan implementera nya arbetssätt, må bättre och börja prestera på en hög nivå igen.
När startar och slutar kursen?
Kursen startar när du vill att den ska göra det. Du bestämmer när du vill köra igång din grupp och hur lång tid det får ta. Allt utifrån vad som passar er vardag.
Hur länge har jag möjlighet att gå kursen?
Kursen är öppen för dig att gå ett år efter att du köpt den.
Vad händer om jag inte är nöjd?
Jag vill att du ska vara nöjd! Är du inte nöjd med kursen får du självklart pengarna tillbaka inom 30 dagar. Beställ kursen så kan du gå igenom den i lugn och ro och fatta ditt beslut. Tycker du inte att det här är för dig så får du pengarna tillbaka.
Jag är medarbetare och tycker att mina kollegor borde gå den här kursen. Hur gör jag?
Skicka den här informationen till din chef och berätta vad du ser för behov. Om din chef har frågor som inte besvaras här så nås jag på Jill Nyqvist 070-799 82 29, jill@explain.se
Vad behöver jag som chef göra?
Du gör kursen tillsammans med din grupp. Alla ser filmerna på egen hand och en del övningar gör ni bäst tillsammans i gruppen. Som chef behöver du lyssna, diskutera de upplevelser som medarbetarna delar med sig av och dela med dig av dina egna erfarenheter. Ju ärligare du vågar vara desto större respons kommer du få av gruppen.
Kan jag som chef få stöd?
Du kan välja att få coachning av mig. Tillsammans kan vi göra ett upplägg som passar dig och din grupp. Se paket två.
Hur lång tid behöver vi avsätta?
Ni har mycket att göra så det här behöver gå snabbt. Jag har paketerat det viktigaste för er att känna till. Filmerna är mellan 3 och 7 minuter långa. Du bestämmer själv hur snabbt du vi vill att gruppen ska gå igenom de olika kapitlen och göra uppdragen. För att få ut effekten är det viktigt att ni gör uppdragen både enskilt och i grupp vilket gör att det här tar längre kalendertid.
Hur är upplägget?
Det finns sex olika kapitel som ger värdefull information om vad som händer inom oss när vi går igenom en förändring. Varje kapitel har olika avsnitt med ljud och bild. Kursen bygger inte på att man ska läsa långa stycken utan är helt visuell och ljudbaserad. Till varje kapitel finns olika uppgifter som ni gör både individuellt och i grupp. Uppgifterna kan med fördel diskuteras på några arbetsplatsträffar. Hur snabbt du vill att ni blir klara med kursen bestämmer du.
Hur vet jag om kursen är för oss?
Gemensamt för alla förändring är att vi människor ska börja göra på ett nytt sätt. Det är individen som ska lära nytt och börja göra på ett nytt sätt. Kursen ger viktiga insikter för alla som ska gå igenom en förändring på jobbet. För att du ska känna dig helt trygg med att köpa in kursen till din arbetsgrupp så får du som chef testa kursen i 30 dagar gratis. Är du nöjd med innehållet så köper du kursen till dig och dina medarbetare.

Börja nu!